En İyi 4 WordPress Popup Eklentisi

Bir işletme sahibiyseniz site ziyaretçilerini e-posta abonelerine veya satın alım gerçekleştiren müşterilerine dönüştürmek son derece önemlidir. Bunu yapabilmek için WordPress sitenizde yer alan çeşitli eklentileri kullanabilirsiniz.

Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların yaklaşık %60-70'i sitenize geri dönmemektedir. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve ziyaretçilerin siteyi tekrar ziyaret etmelerini sağlamak için popup eklentilerini kullanmanız gerekmektedir.

Bu yazıda en iyi WordPress popup eklentilerine yer verilmiştir. Çeşitli eklentiler arasından seçim yapma konusunda zorluk çekiyorsanız bu rehberi baştan aşağı gözden geçirmeniz sizin için son derece faydalı olacaktır.

Popup Eklentileri: Genel Problemler

Ücretli ve ücretsiz olarak kullanılabilecek çok farklı WordPress popup eklentileri vardır. Burada genel problem popup olarak bilinen açılır pencerelerin kullanıcılar tarafından pek sevilmemesi ve hatta nefret edilmesidir. Popup eklentilerinin çoğu kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkilemektedir.

Bir diğer genel problem ise popup eklentilerinin site hızını yavaşlatacak olmasıdır. Bazılarının yüklenmesi aşırı uzun sürebilmektedir. Bu uzun süreli bekleyişler kullanıcıların siteden kaçmasına neden olabilmekte ve sitenin SEO çalışmalarına zarar verebilmektedir.

Bir popup eklentisinin temel amacı site için satın alım fırsatları oluşturmak veya siteye e-posta abonesi kazandırmaktır. Birçok popup eklentisi bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Çünkü özellikleriyle birlikte tüm genel problemleri ortadan kaldıracak şekilde geliştirilmişlerdir.

Popup Eklentileri: Hız Problemleri

Burada karşılaştırılan popup eklentilerinin hemen hemen hepsi hız açısından size avantaj sunmaktadır. Diğer rakiplerine göre hız açısından avantajlı olan OptinMonster, SumoMe, Bloom ve ThriveLeads eklentileri popup eklentisi kullanmak istediğiniz zaman siteniz için en doğru çözüm olacaktır.

Hız sitenize ne eklemek isterseniz ekleyin sizin için önemli olacaktır. Sitenizin hızlı olması arama motorlarında daha fazla yer edinebilmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle bir popup eklentisi seçerken önceliğiniz her zaman hız olmalıdır.

Yukarıda adı geçen dört eklenti hız konusunda sorun yaşatmadan işlevlerini yerine getireceklerdir. Bu dört eklentinin sunucu talebi yaklaşık 40 talep civarındadır. Her birisinin sayfa yüklenme süresine etkisi 3-4 saniye aralığındadır.

1. OptinMonster

OptinMonster bir popup eklentisinin sahip olması gereken tüm özelliklere sahiptir. Birden fazla form ve konum seçeneği ile bir popup eklentisinin yapabileceği her şeyi başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Özellikler

OptinMonster çıkış niyeti adını taşıyan özel bir teknolojiye sahiptir. Bir kullanıcı sitenizden ayrılmak istediğinde popup ile karşılaşmaktadır. MonsterLink seçeneği ise bir butona veya linke tıklanıldığı zaman kullanıcının karşısına popup çıkmasını sağlamaktadır.

OptinMonster görsel bir tasarım kullanarak kendi form tasarımlarınızı oluşturma imkanı sunmaktadır. Burada font, renk ve görsel gibi seçenekleri kontrol edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak hazır şablonlardan birisini kullanmayı ve onu kişiselleştirmeyi düşünebilirsiniz.

OptinMonster ile Google Analytics mülkünüz arasında bağlantı kurabilme şansına sahip olacağınızı unutmamalısınız. Bu bağlantı sayesinde popup eklentisinin verilerine ulaşabilir ve onun işe yarayıp yaramadığını kolayca görebilirsiniz.

OptinMonster kullanarak sadece e-posta aboneliği formu oluşturmuş olmazsınız. Sitenizde yer alan ve desteklenen WordPress kısa kodlarının tümünü kullanabilirsiniz. Bunlara ilgili ürün pencereleri, ürün önerileri, iletişim formları ve yarışma formları dahildir.

Kullanım Kolaylığı

OptinMonster eklentisinin kullanımı oldukça kolaydır. Bir plana üye olduktan sonra eklentiyi yükledikten sonra hemen kullanıma başlayabilirsiniz.

Yeni formları kullanmak oldukça basittir. Yeni form oluşturma seçeneğini seçtikten sonra form türünü seçip onu özelleştirmeye başlayabilirsiniz. Özelleştirme işleminiz bittikten sonra formun kullanıcılara nasıl gözükeceğini belirleme yoluna gidebilirsiniz.

2. Bloom

Bloom eklentisi birkaç farklı popup seçeneğine sahiptir. Otomatik açılır pencere, bileşen, aşağı kaydırma, yazı altı ve yazı içi gibi çeşitli popup seçeneklerini kullanarak sitenize güç kazandırmayı başarabilirsiniz.

Özellikler

Bloom kullanıcıların çıkma niyetini algılayacak bir teknoloji kullanmamaktadır. Bunun yerine standart popup eklentilerinde yer alan zaman ayarlı otomatik popup teknolojisini kullanmaktadır.

Burada temel problem kullanıcıların herhangi bir zaman siteden çıkma niyetinin olabilmesidir. Kullanıcılar birkaç saniye içerisinde sitenizden çıktıklarında açılır pencerenin onlara gösterilmemesi gibi bir problemle karşı karşıya kalırsınız.

Bloom kilitli içerik adı verilen bir özelliğe sahiptir. Bu özellik kullanıcıların içeriğe erişebilmek için kayıt olmalarını veya e-posta aboneliği gerçekleştirmelerini gerekli kılan bir durumdur. Bu özellikle içerik odaklı sitelerde işe yarayan önemli bir özelliktir.

Bloom içerisinde yer alan hazır şablonları kullanarak popup seçeneklerini kişiselleştirme yoluna gidebilirsiniz. Eklentinin görsel düzenleyici özelliği yoktur. Bu nedenle yaptığınız değişiklikleri anlık olarak göremez ve takip edemezsiniz.

Kullanım Kolaylığı

Bloom oldukça basit bir eklentidir. Yapmanız gereken tek şey eklentiyi yüklemek ve kullanmaya başlamaktır. Yeni bir form oluşturmak için kullanıcı dostu arayüzünü kullanma yoluna gidebilirsiniz. Ancak arayüzde çok fazla seçeneğin bulunması işinizi biraz zorlaştıracaktır.

3.SumoMe

SumoMe sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir eklentidir. Eğer eklentiyi beğenirseniz yükseltme seçeneğini kullanarak ek özelliklere sahip olabilirsiniz. Bu ücretsiz eklentide form türleri açısından çok fazla seçenek yoktur.

Özellikler

Bu eklentiyi kullanabilmek için SumoMe üyeliğinizin olması gerekmektedir. Tüm açılır pencerelerde SumoMe markasının yer alacağını unutmamalısınız. Bunu kaldırmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

SumeMe kontrol paneli sayesinde çeşitli uzantılar ekleyebilir ve e-posta formlarını düzenleyebilirsiniz. Eklentinin ücretsiz versiyonunda sadece temel düzeydeki kişiselleştirme seçenekleri size sunulmaktadır. Bu seçenekleri kullanarak formlar için çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz.

Kullanım Kolaylığı

SumoMe her ne kadar işe yarar bir eklenti olsa bile merkezi bir yönetici paneline sahiptir. Eklentinin ikonuna tıklayıp yönetici seçeneklerine erişmeniz gerekmektedir. Bu şekilde kullanım alışkın olmadığınız bir kullanım olacağı için sizi biraz şaşırtacaktır.

Sitenizde popup yer almasını sağlamak için SumoMe mağazasından ücretsiz veya ücretli uygulamaları indirmeniz gerekmektedir. Böylece sitenize popup eklemeyi başarabilirsiniz. Tasarım aşamasına geldiğiniz zaman ise kullanım açısından daha az sıkıntı yaşayabileceksiniz.

4.ThriveLeads

Bloom, OptinMonster ve SumoMe gibi ThriveLeads eklentisinin çok çeşitli abonelik formu özelliği bulunmaktadır. Otomatik açılır pencere, bileşen, yazı içi, yazı altı ve tam ekran gibi seçeneklerden birini seçerek sitenizi bir popup ile zenginleştirmeyi başarabilirsiniz.

Özellikler

ThriveLeads ile OptinMonster eklentisinin özellikleri neredeyse aynı gibidir. Hatta bu eklentinin içerisinde kullanıcının çıkış niyetini algılama teknolojisi vardır. Eklentide yer alan hazır şablonları kullanma yoluna gidebilirsiniz.

Şablonların her birisi test edilmiş ve dönüşüm elde etme konusunda işe yarar çözümlerdir. Dilerseniz bunları sitenize uygun olacak şekilde kişiselleştirme yoluna gidebilirsiniz. ThriveLeads size farklı kampanyaları farklı form seçenekleriyle oluşturma imkanı sunabilme kapasitesine sahiptir.

Kullanım Kolaylığı

ThriveLeads kullanmaya başlamak oldukça zordur. Eklentinin boyutu klasik WordPress eklentilerinden çok daha fazla olduğundan bunun için sunucu hizmetini aldığınız yerle iletişime geçip dosya yükleme boyutunu yükseltmek isteyebilirsiniz.

Eklentiyi yükledikten sonra aktif etmek için etkinleştirme anahtarına ihtiyacınız olacaktır. Bunu girdikten sonra eklentinin kontrol paneline ulaşmayı başarabilirsiniz. Kontrol panelinde yer alan seçenekleri kontrol ettikten sonra dilediğiniz özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tüm bu bilgiler ışığında WordPress için en iyi popup eklentisinin hangisi olduğuna karar verebilmiş olmanız gerekmektedir. Ücretli ve ücretsiz alternatifleri göz önünde bulundurmak sizin için önemliyse elbette seçim adımınız çok daha farklı olacaktır.

Kesinlikle ücretsiz bir popup eklentisi kullanmak istiyorum diyorsanız sizin için en iyi seçenek kuşkusuz SumoMe olacaktır. Ücretli bir popup eklentisi kullanmak istiyorum diyorsanız OptinMonster en iyi tercih durumundadır.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap