En İyi 5 Bloglama Sitesi

Ücretsiz blog siteleri son yıllarda uzun bir yol kat ettiler. Benzer düşünen insanlarla hobileri paylaşmayı, fikirleri ifade etmeyi ve çevrimiçi bir varlık oluşturmayı daha kolay hale getirdiler. Artık çok daha basit adımlarla profesyonel görünümlü bir blog oluşturabilirsiniz.

Bu ücretsiz blog siteleri, amatör blog yazarlarına yöneliktir. Bloglar çevrimiçi olarak oluşturulurlar ve yönetilirler. Blog platformunun kendi sunucularında barındırılır. Kendi kendine barındırılan bir blog oluşturmak istiyorsanız WordPress'in indirilebilir sürümünü kullanmalısınız.

5. Penzu

Penzu bir dijital günlüğe sahip olmak isteyenler için geliştirilmiş özel bir blog platformudur. Diğer tüm sitelerde yayınladıklarınız herkese açık bir biçimde sayfanızda olur. Penzu ise tam tersi bir felsefeyi benimseyerek hareket eder.

Penzu, gönderilerinizi varsayılan olarak özel yapan ve en az bir şifre ile kilitleyen günlük platformudur. Oturum açtıktan sonra bile yazılarınızı okumak veya düzenlemek için ikinci bir şifreye ihtiyacınız vardır. Bunun nedenli özel düşünceler ve kişisel düşünceler için tasarlanmış olmasıdır.

Penzu günlüğünüzü her yerde güncellemenizi sağlayan iOS ve Android için ücretsiz uygulamalar vardır. Ancak içerikler yalnızca sizin tarafınızdan görülebilirler. Görünüşten çok işlevselliğe odaklanan bir platform olduğunun altını çizmek gerekmektedir.

4. Weebly

Weebly, sitenizde hangi öğelerin nereye ekleneceğini seçmenize olanak tanıyan sürükle ve bırak düzenleyiciyle blog oluşturma konusunda modüler bir yaklaşım benimser. Bu açıdan biraz daha yenilikçi olduğunu söylemek daha doğru olacaktır.

Temel bir şablon seçin, ardından sosyal medya bağlantıları, metinler, resimler, haritalar ve kod bölümleri gibi çeşitli içerik türlerini sayfaya ekleyin. Size kendinizi özel hissettiren ancak menülerle uğraşmayı gerektirmeyen bir blog oluşturmanın son derece basit bir yoludur.

Bununla birlikte, belirli içerik bloklarının yalnızca belirli alanlarda konumlandırılabileceğini belirtmek gerekir. Bu tamamen herkes için ücretsiz değildir. Bu her ne kadar sınırlayıcı gözükse bile belirli şablonun içerisinde kalmanızı sağlamak açısından önemlidir.

Blog gönderileri de aynı şekildedir. Metin kutularını, resim çerçevelerini, butonları ve sayfa sonlarını konumlara sürüklemeniz gerekir. Ardından düzenleme yapabilirsiniz. Özellikle yayını önceden görüntüleme seçeneği oldukça faydalı ve ilgi çekicidir.

3. Blogger

Blogger, başka bir mükemmel blog platformudur. WordPress kadar güçlü değildir. Ancak diğer yandan yeni kullanıcılar için daha erişilebilirdir. Bu, Blogger platformunun Google'a ait olduğunu öğrendiğinizde hiç de şaşırtıcı bir şey değildir.

Blogger, tümü daha küçük ekranlar için optimize edilmiş mobil sürümleri içeren mükemmel bir şablon seçimi sunar. Bu günlerde pek çok kişinin çevrimiçi içeriğe akıllı telefonlar aracılığıyla erişmesi nedeniyle oldukça mantıklı bir çözümdür. Blogger aynı zamanda web uyumludur.

Blogger'ın düzenleme sonrası aracı diğer birçok blog platformuna benzer. Ancak daha az seçenek sunar. Sonuç olarak, araç çubukları daha az kafa karıştırıcıdır. Güç ve kullanılabilirlik arasında bir değiş tokuş söz konusudur.

Blogger'ın en iyi özelliklerinden birisi diğer Google uygulamaları ve hizmetleriyle entegrasyondur. Örneğin, bloğunuz için resimleri ve diğer dosyaları depolamak için Google Drive hesabınızı kullanabilirsiniz. Google Drive size 15 GB ücretsiz alan sağlar ve bunu doyasıya kullanabilirsiniz.

Spam yorumlar bloglarda büyük bir sorundur. Bu nedenle Blogger'ın otomatik spam filtresi aklınızı kaçırmanıza neden olmadan hareket etmenizi sağlar. Yorumları, ziyaretçi istatistiklerini de görmenize olanak tanıyan Blogger'ın kontrol paneli oldukça kullanışlıdır.

2. WordPress

Güçlü ve son derece özelleştirilebilir WordPress, her boyuttaki bloglar ve her düzeydeki deneyimden blog yazarları için mükemmel bir platformdur. Bir ad ve uygun tema seçme sürecinde size yol gösteren basit bir sihirbazla ilk bloğunuzu oluşturmak çok basittir.

Hemen yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Ancak asıl eğlenceli kısım bloğunuzun görünümünü neredeyse her yönüyle özelleştirmenize olanak tanıyan daha gelişmiş düzenleyicide yatar. Her şeyden önce WordPress'in menü sistemini tanımış olmanız gerekir.

Bunu yapmak biraz çaba gerektirir ama kişisel olarak iyi bir yatırım yapmış olursunuz. Düzenleyici ayrıca, bir yazarın biyografisi gibi statik sayfalar oluşturmanıza da olanak tanır. Tüm bu özellikler doğrultusunda saniyeler içerisinde bir blog oluşturmayı başarabilirsiniz.

1. Wix

Wix'in bir dizi ücretli abonelik planının yanı sıra ücretsiz bir teklifi de vardır. Ancak bunun öncesinde önemli bir detaydan bahsetmek önemlidir. Ücretsiz ürünler, siteniz Wix markasına sahip olacak ve aylık 500 MB veri aktarımı ile sınırlı olacaksınız.

Bu sınırlar bir yana sınırsız sayıda sayfadan oluşan bir blog oluşturmakta özgürsünüz. Wix'in kendisini gerçekten farklı kıldığı yer güçlü blog işlevselliğidir. Düzenleyici oldukça basittir ancak ihtiyacınız olan her şeye erişebilirsiniz.

Ayrıca yayınları planlayabilmeniz için büyük bir esneklik sunar. Böylece yayınlar yayınlandığında otomatik olarak Facebook'a gönderilir. Örneğin, müşterilerin doğrudan sitenizden randevu ve ders planlaması yapabileceği bir Wix Bookings adlı özellik vardır.

Wix'i gerçekten ilgi çekici kılan şey bir site kurucusunun hemen hemen pek çok imkandan yararlanabilecek olmasıdır. Buna Wix'in ADI (Yapay Tasarım Zekası) düzenleyicisinin kullanılması dahildir. Bu düzenleyici oluşturmak istediğiniz site türüne uygun olarak bir şeyler oluşturmanıza yardımcı olur.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap