Android İçin En İyi Antivirüs Uygulamaları

Android telefonunuzda veya tabletinizde en iyi Android antivirüs uygulamalarından birini kullanmıyorsanız, bozuk uygulamalar ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan etkilenme riskiyle karşı karşıya kalmış olursunuz.

Android antivirüs uygulamalarından birini kullanmak istiyorsanız çok fazla çeşitliliğe sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. En iyi mobil antivirüs uygulamaları sadece birinci sınıf kötü amaçlı yazılım algılama ve önleme değil, aynı zamanda bir dizi gizlilik ve hırsızlık önleme özelliği sunarlar.

1. Bitdefender Mobile Security

Bitdefender'ın Android güvenlik uygulaması neredeyse kusursuz kötü amaçlı yazılım korumasına sahiptir. Bununla birlikte uygulamanın performansa etkisi oldukça hafiftir. Bunlara ek olarak içerisinde VPN istemcisi ve site engelleyici gibi araçları vardır.

Ayrıca uygulama kilidi, Wi-Fi tarayıcı, hırsızlık önleme özellikleri ve veri ihlali bildirimleri dahil olmak üzere sağlam gizlilik koruma araçlarına sahiptir. Tüm bunlar düşünüldüğünde Bitdefender Mobile Security'nin oldukça kullanışlı olduğu söylenebilir. Ancak uygulama yıllık ücrete tabidir.

2. Norton Mobile Security

Norton Mobile Security kesinlikle kusursuza yakın bir kötü amaçlı yazılım koruması sunar. Uygulama önceden ücretsiz bir biçimde kullanılmaktaydı ama artık böyle bir imkan bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu durum onu bir adım geriye düşürmüş durumdadır.

Norton Mobile Security artık tamamen ücretlidir. Bireysel uygulamalar için uygulama kilidi gibi başka yerlerde yaygın olarak bulunan bazı işlevlerden yoksun olmasına rağmen diğer ücretli mobil uygulamalardan biraz daha pahalıdır.

Ekstra maliyeti haklı çıkarabilecek tek özellik, Norton Mobile Security'nin cihazınızdaki uygulamaları yoğun veri kullanımı ve olağandışı davranışlar açısından kontrol eden benzersiz Uygulama Danışmanı özelliğidir. Ayrıca, Google Play mağazanızdaki uygulamaları yüklemeden önce kontrol eder.

3. Avast Mobile Security

Avast Mobile Security, gizlilik danışmanından sistem iyileştiricisine ve özelleştirilebilir kara listeye kadar her şeyi sunan en iyi Android antivirus uygulamalarından biridir. En kapsamlı özellikler açısından bu uygulamanın yanına yaklaşabilmek çok kolay değildir.

Ancak Avast'ın kötü amaçlı yazılım koruması mükemmel olmaktan uzaktır. Hırsızlık önleme işlevlerinden bazılarının pek işe yaramadığını söylemek mümkün. Diğer taraftan ücretsiz sürümün reklamları ve sürekli yükseltmek için uyarılar can sıkıcı ve müdahalecidir.

Avast Mobile Security tarafından sunulan ücretli katmanlarından birisini satın aldığınızda bu reklamlar kaybolur. Her iki ücretli planın kullanıcıları da ek hırsızlık önleme ve uygulama kitleme özelliklerine sahip olurlar. Ayrıca bu kullanıcıların teknik destek alabilme öncelikleri vardır.

4. Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky Mobile Antivirus, neredeyse mükemmel olan kötü amaçlı yazılım koruması ile bilinir. Sisteme küçük bir performans etkisi vardır. Ayrıca gerçek anlamda çalışan bir çağrı engelleyici sunar. Bu açıdan benzersiz olduğunu söylemek mümkündür.

Ücretsiz sürümde reklam yoktur. Ücretli plana yükseltmek için çok fazla sorun yaşamazsınız. Ücretsiz kullanıcılar arama filtreleme, Android Wear desteği ve güçlü bir hırsızlık önleme işlevi alırlar. Ancak her yeni uygulamayı elle taramanız gerekir.

Ödeme yapan kullanıcılar, yeni uygulamaların otomatik olarak taranmasını sağlarlar. Ayrıca bilinen kimlik avı sitelerinin engellenmesi gibi bir özelliğe sahip olurlar. Ancak Kaspersky tarafından sunulan bu Android antivirüs uygulaması gizlilik araçlarından yoksundur.

5. McAfee Mobile Security

McAfee bir ton kullanışlı özellik sunar. Ancak ücretsiz sürümü tam anlamıyla reklamlarla doludur. Kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma özelliği iyi düzeydedir. Ayrıca yararlı sayılabilecek bir "Misafir" özelliği, diğer kişilerin telefonunuzu güvenli bir şekilde kullanmasını sağlar.

Hırsızlık önleme özellikleri, her uygulamanın veri kullanımını izleme yöntemi ve Wi-Fi güvenlik tarayıcısı gibi özellikler doğrultusunda McAfee Mobil Security sürümüyle bazı iyi şeyler elde etmeniz mümkün olacaktır. Ancak daha fazla özellik için premium versiyona geçiş yapmanız gerekir.

6. Google Play Protect

Google Play Protect, Google Play'i çalıştıran her Android cihazda yerleşik olarak gelir ve zaman zaman iyi iş çıkarabilir. Buna rağmen Google Play'in kötü amaçlı yazılım tespit gücü pek iyi değildir. Bu yüzden farklı bir antivirüs kullanmayı denemeniz önerilir.

Google Play Protect'in arayüzü oldukça yalındır. Reklamlar yoktur ve sistem etkisi olabildiğince düşüktür. Cihazımı Bul ve Chrome Güvenli Tarama gibi diğer yerleşik özelliklerden bazıları, üçüncü taraf antivirüs uygulamalarının yaptıklarına benzer özellikleri ayağınıza kadar getirir.

Google Play Protect'in en iyi özelliği, Google'ın tehlikeli uygulamaları uzaktan devre dışı bırakmak için kullanabilmesidir. Üçüncü taraf virüsten koruma yazılımı çalıştırsanız bile bu durum değişmez. Google Play Protect'in çalışmasına izin vermelisiniz.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap