En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları

En iyi görüntülü konuşma uygulamaları, iletişimde kalmak ve arkadaşlarıyla ve ailesiyle bağlantı kurmak isteyenler için bugünlerde her zamankinden daha değerli. Neyse ki, masaüstü ve mobil cihazlarda buna yardımcı olmak için tasarlanmış ve çoğu ücretsiz olan her türden yazılım var.

İster masaüstünde, ister iPhone veya Android telefon kullanıyor olun, isterse PC'nizde oyun oynuyor olun, en iyi görüntülü konuşma uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Bu uygulamalardan bazılarını ayrıca profesyonel görüşmeler için kullanabilirsiniz.

1. Zoom

En iyi görüntülü sohbet uygulamalarından biri Zoom'dur. Zoom, profesyonel ekipler arasında popüler olsa da, kapsamlı özellik seti ve tüm platformlarda desteklenmesi nedeniyle basit görüntülü sohbetler için daha yaygın hale gelmektedir.

İster uygulamanın ücretsiz sürümünü kullanın ister ödeme yapmaya karar verin, ekran paylaşımı, canlı açıklamalar ve şifreleme, Zoom ile standart olarak gelir. Başka bir arkadaşınızla görüntülü sohbet ediyorsanız, ücretsiz uygulama sizden hiç bir şey talep etmez.

2. Skype

Skype, çok uzun süredir en iyi görüntülü sohbet uygulamaları listesinde yer alan bir uygulamadır. Microsoft'un teklifinin etkileyici bir 50 kişi sınırı vardır ve bu maliyetsizdir. Zoom gibi, Skype hemen hemen her modern bilgi işlem cihazında ve akıllı telefonda mevcuttur.

Ayrıca, kendi cihazlarına sahip olmayan ve belki de sabit hatlarla veya basit bir cep telefonuyla sınırlı olan kişilere bağlanmak için de çok uygundur. Skype, uluslararası arama ve mesajlaşmayı desteklediğinden, uzaktaki arkadaşlar ve aile ülkeleri için kapsamlı bir çözümdür.

3. Google Duo

Android, iOS'ta yer alan FaceTime uygulamasına cevap vermekte epey bir gecikti. Kullanıcıların Play Store'da bir şey aramak zorunda kalmadan cihazlarında kolayca erişebilecekleri yerleşik bir görüntülü konuşma uygulaması gerekliydi.

Google nihayet Duo ile bu sorunu çözmeye başladı. Kullanımı oldukça kolay olan ve birçok Android telefondaki standart görüntülü konuşma uygulamasıdır. Duo ayrıca bir dizi eğlenceli özelliği destekler ve görüntülü mesajlar kaydetmenize ve göndermenize olanak tanır.

4. Discord

Oyun oynayan insanlar zaten Discord'un varlığından haberdarlar. Ek olarak, uygulamanın kendisinde akışa izin verdiği için bir kullanıcının ekran içeriğini grubun geri kalanına yayınlayarak arkadaşlarıyla bazı oyunlar oynamak için harika bir uygulamadır.

Discord özellikle karantina sürecini iyi değerlendirdi ve özelliklerini genişletti. Bununla birlikte hala çeşitli konularda sınırlamaların olduğunu unutmamak gerekmektedir. Özellikle daha keskin bir çözünürlük arıyorsanız ödeme yapıp Nitro sürümüne geçiş yapmanız gerekir.

5. FaceTime

FaceTime'ın en iyi görüntülü konuşma uygulamaları listesinde olması pek şaşırtıcı değil. Apple'ın yazılımı görüntülü sohbette ilk değildi, ancak her şeyi mobil kullanıcılar için başlatan ve endüstriyi görüntülü sohbeti daha kolay ve erişilebilir hale getirmeye yönlendiren oydu.

Bugün FaceTime, tüm Apple donanımlarına önceden yüklü bir şekilde gelir. Tek bir aramada 32 kişiye kadar kişiyi destekler. FaceTime'ın tek dezavantajı elbette Apple donanımına özel olmasıdır. Bu açıdan daha geniş kapsamlı görüntülü konuşmalar için alternatiflere bakabilirsiniz.

6. Facebook Messenger

Facebook Messenger'ı görüntülü sohbet için kullanmanın güzelliği, muhtemelen onu kullanmak için zaten kaydolmuş olmanızdır. Telefonunuzda bir Facebook hesabınız ve Facebook Messenger uygulamanız olduğu sürece hiçbir sorun yaşamazsınız.

Ekranın sağ üst köşesindeki küçük video kamera simgesine dokunmanız yeterlidir. Bir kişi veya sohbet grubuyla arama başlatabilirsiniz. Ve tıpkı Skype gibi, bir Facebook Messenger görüntülü aramasında aynı anda 50 kişiye kadar destek sunabilmektedir.

7. WhatsApp

WhatsApp bugün akıllı telefonlarda en popüler mesajlaşma alternatiflerinden biridir. Çünkü sadece bir telefon numarasıyla katılmak çok kolaydır. Üstelik arkadaşlarınızın ve aile üyelerinizin çoğu bu uygulamayı kullanıyor olacaktır.

Yakın zamana kadar, WhatsApp'ın görüntülü arama özelliği piyasadaki en sağlam özellik değildir. WhatsApp'ın video paketinin bir dezavantajı, WhatsApp'ın masaüstü ve web uygulamaları sunmasına rağmen, görüntülü sohbetin mobil uygulama kullanıcılarıyla sınırlı olmasıdır.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap