Discord Nedir?

Discord çeyrek milyardan fazla kullanıcıya sahiptir. Oyuncuların çevrimiçi iletişim kurmasının en popüler yollarından birisidir. Discord, arkadaşların doğrudan ses, video veya metin yoluyla iletişim kurmasına ve daha büyük toplulukların birlikte etkileşim kurabileceği sunuculara katılmasını sağlar.

Discord söz konusu olduğunda oyun kesinlikle odak noktadır. Bir dönem PC oyuncularına ücretsiz PC oyunları bile dağıttı. Bununla birlikte Discord tarafından sunulan özelliklerden herkesin yararlanması mümkündür. Üstelik diğer alanlarda da kullanılabilen bir uygulamadır.

Discord nedir?

Discord, Skype veya TeamSpeak gibi programlara benzer bir sohbet uygulamasıdır. Özellikle video oyunu oyuncularına yöneliktir. Onlara birbirlerini bulma, oyunu koordine etme ve oynarken konuşma yolları sunmaktadır. Video görüşmelerini, sesli sohbeti ve metni destekler.

Discord özellikle PC oyunları oynamaya çalışıyorsanız kullanışlıdır. Uygulama sohbeti oldukça kolaylaştırır. Diğer insanları bulmanıza ve hızlı iletişim için onları bir arkadaş listesine eklemenize yardımcı olabilecek arama işlevi sunar.

Bu geniş işlevsellik sayesinde kullanıcılar Discord'u forum tarzı bir topluluk platformu olarak benimsemiş durumdadırlar. Belirli bir oyun hayranları gibi ortak ilgi alanlarına sahip oyuncu grupları hem genel hem de çok sayıda insanın buluşup takılabileceği bir alandır.

Sunucuların çoğu oyunla ilgili olsa bile anime, kripto para birimi, kişisel gelişim ve sadece arkadaş edinmek gibi çeşitli konulara odaklanan herkese açık Discord sunucuları da bulabilirsiniz. Oyun oynamak için sunucuların oluşturulmasını gerektirecek hiçbir şey yoktur.

Discord neden farklıdır?

Çevrimiçi olarak kullanılabilecek birçok ücretsiz iletişim programı vardır. Ancak Discord geniş sohbet seçenekleri yelpazesi sayesinde öne çıkar. Skype ve Slack gibi uygulamaların en iyi özelliklerini kullanımı kolay bir kullanıcı paneliyle birleştirir.

Bir sesli sohbet programı, siz onu kullanırken oyunlarınızı yavaşlatırsa pek işe yaramaz. Bu nedenle Discord'u geliştiren ekip onu mümkün olduğunca verimli hale getirmeye çalışmıştır. Bu nedenle Discord en çok tercih edilen iletişim uygulamalarından biri olmuştur.

Çok yönlü olduğu için büyük kullanıcı grupları Discord'u sadece arkadaşlarıyla değil, benzer ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışmak ve sohbet etmek için kullanmaya başladılar. Bu da onu kısmen iletişim uygulaması ve kısmen sosyal medya platformu haline getirdi.

Bir Discord sunucusu oluşturduğunuz zaman, diğer yöneticiler için roller oluşturmak veya en aktif üyeleriniz için özel bir rol oluşturmak gibi çeşitli yapılandırmalar gerçekleştirebilirsiniz. Farklı üye rolleri oluşturmak sunucunuzu yönetmeyi kolaylaştırmak için idealdir.

Discord'a bir dizi yollar erişebilirsiniz. Discord bilgisayara yüklenebilecek harici bir uygulamaya, bununla birlikte web tarayıcısında çalışacak bir sürüme ve aynı zamanda bir mobil sürüme sahiptir. Bu sayede dilediğiniz yerden ve noktadan Discord kullanıcıları ile iletişim kurabilirsiniz.

Sunucu bulun veya oluşturun

Discord sunucular yoluyla çalışmaktadır. Diğer sohbet uygulamalarında olduğu gibi Discord, insanları davet edebileceğiniz bir sunucu olarak ifade edilen sohbet odası kurmanıza izin verir. Birini sunucuya davet ettiğiniz zaman ona katılmalarına izin veren bir bağlantı gönderirsiniz.

Her sunucu devasa bir canlı forumun aksine belirli konulardaki tartışmalar için küçük alanlar olan kanallara ayrılabilir. Kanallar, kullanımlarını daha kolay hale getirmek için metin ve sesli versiyonlarla gelir. Ayrıca sunucudaki ayrı kanalları özel yapabilme şansınız vardır.

Aynı anda birden fazla sunucunun parçası olabilirsiniz. Böylece Discord'u sosyal etkileşim için bir merkez haline getirebilirsiniz. Kendiniz ve arkadaşlarınız için özel olarak bir özel sunucunuz olabilir. Böylece bir oyun oynamadan önce koordinasyon sağlayabilirsiniz.

Dahil olabileceğiniz sunucu sayısı konusunda bir sınırlamaya yoktur. İstediğiniz zaman kolayca sunucudan sunucuya geçiş yapabilirsiniz. Sunucu listeleri uygulamanın sol tarafında yer alır ve hedefinizi seçmek yalnızca birini veya diğerini tıklamaktan ibarettir.

Bir sunucuya katılmak bir bağlantıya tıklamak kadar kolaydır. Ancak öncelikle sunucuya davet edilmeniz gerekir. Pek çok sunucu herkese açıktır. Bu tür sunucuları Discord'un arama işlevini kullanarak kolayca bulabilirsiniz.

Kendi sunucunuzu oluşturmak oldukça kolaydır. Uygulamanın sol tarafındaki dikey listede mevcut sunucuları ve aynı zamanda kocaman bir artı işareti görürsünüz. Size yakın olan bir sunucu konumunu seçtikten sonra artık bir Discord sunucusuna sahip olursunuz.

Sunucuyu kurduktan sonra ekranın sol tarafında ses ve metin kanalları için listeler olacaktır. Her listenin üst kısmındaki artı simgelerini kullanarak yeni kanalları hızlıca ekleyebilirsiniz. Her kanalın herkese açık veya özel olmasını sağlayan çeşitli ayarlar içereceğini unutmamalısınız.

Discord Nitro nedir?

Discord ücretsiz olarak kullanılabilir ama aynı zamanda Discord Nitro adlı ücretli bir abonelik sistemi de vardır. Aylık 10 dolar veya yıllık 100 dolar olan Discord Nitro için ödeme yapan kişiler çeşitli farklı özelliklerden yararlanma fırsatı elde etmektedirler.

Animasyonlu ifadeler kullanma, sunucu ifadelerini diğerlerinde kullanma, daha büyük dosyalar yükleme, 4K yayın yapma gibi bir dizi ek özelliğe erişim sağlayabilirsiniz. Discord Nitro bunun gibi bir dizi iyi özelliğe sahip durumdadır.

Her Nitro kullanıcısına varsayılan olarak içinde bulundukları herhangi bir sunucuda kullanabilecekleri iki yükseltme verilir. Yükseltmeler sunucular için faydalıdır çünkü daha daha önce de belirtildiği gibi sunucudaki herkes için yeni işlevselliklerin kilidini açar.

Bu nedenle sunucu sahiplerinin daha da iyi bir deneyim sunması mümkündür. Kilidi açılabilen özellikler arasında sunucu için daha fazla ifade yuvası, sesli sohbet için daha iyi ses kalitesi, animasyonlu simgeler ve daha fazlası bulunur.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap