2021 Yılının Trafik Cezaları Belli Oldu

Yüzde 9,11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranına göre yeni yılda yarından itibaren geçerli olacak olan trafik cezaları da yenilendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen yeniden değerlendirme oranı ile yeni yılda trafiğe çıkacak olanları en düşük 113 TL, en yüksek ise 35.699 TL ceza miktarı bekliyor.

Hangi Suça Ne Kadar Ceza Uygulanacak?

Taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücülere 113 TL; araç tescil belgesini taşımayanlara ve tescil plakalasını doğru yerde bulundurmayanlara 122 TL; emniyet kemeri takmayanlara, park ve duraklama yasaklarına uymayanlara, dönüş ve geçme kurallarına uymayanlara, indirme ve bindirme kurallarını ihlal edenlere,  kask ve koruyucu ekipman kullanmayanlara, trafik kurallarını ihlal eden yayalara, araçlardan dışarı çöp atanlara, araçlarda yüksek sesle müzik çalanlara 144 TL; engelli sürücüler için ayrılan bölgelere park edenlere 288 TL; araç kullanırken cep telefonu ile konuşanlara, kırmızı ışık ve şerit ihlali yapanlara, hız sınırını %30'a kadar aşanlara, araç muayenesini yaptırmayanlara 314 TL; yetkisi olmadan taşımacılık yapanlara 446 TL; yaya ve okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarda yayaların geçişine engel olanlara 652 TL; kış lastiğini zorunlu kullanması gerekirken kullanmayanlara 835 TL; yetkisi olmadığı halde çakar kullananlara, alkollü araç kullananlara ve hız sınırını %50'den fazla aşanlara 1.339 TL; ehliyetsiz araç kullananlara 2.698 TL; drift yapanlara 6.700 TL; uyuşturucu veya uçucu madde kullanarak araç kullananlara 6.909 TL; işletme şartlarına uymadan araç muayene işlemini üçüncü defa tekrarlayanlara 35.699 TL para cezası uygulanacak.

Yazar Hakkında

Kadir Tosun
Kadir Tosun 1995 doğumluyum. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuyum. Otomobillere ve teknolojiye meraklıyım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap