PC İçin En İyi 5 Android Emulator

Bir Android emulator kullanarak PC veya Mac cihazınızda sanal bir telefon oluşturabilir ve mobil uygulamaları masaüstü üzerinden çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmak isteyebileceğiniz birkaç neden vardır. Uygulamaları masaüstünde test etmek genellikle bir mobil cihazdan çok daha kolaydır.

Diğer taraftan Android emulator, birçok farklı telefon modelini ve ekran boyutunu değerlendirmenize izin verir. Böylece uygulamanızın her birinde nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Oyun, Android'i masaüstünde kullanmanın bir başka nedenidir.

5. MEmu Play

MEmu Play Android emulator alanında diğerlerine göre biraz daha yeni denilebilir. Ancak kısa sürede isim yapmayı başardı ve bunun için oldukça geçerli sebeplere sahip olduğunu söylemek mümkünüdür. Uygulamanın adının MEmu Play olması aslında birçok şeyi anlatır niteliktedir.

Bu Android emulator oyun odaklıdır. En iyi performansı elde etmek için CPU için sanallaştırmayı etkin hale getirmek önerilmektedir. Intel ve AMD yongaları desteğinin yanı sıra dahili ve harici ekran kartlarına destek verebilme potansiyeliyle ön plana çıkmaktadır.

Oyununuzu geliştirmek için çok sayıda klavye eşleme seçeneği vardır. Google Play Store üzerinden uygulama yükleyebilir ve bunları kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamanın APK dosyalarını sürükle bırak şeklinde yükleme seçeneği bulunmaktadır.

4. AndY

VMWare Player'ı temel alan AndY, oldukça büyük olsa da ilginç bir emulator olarak ön plana çıkmaktadır. Kurulumu muazzam derecede büyüktür. Yükleyicide birkaç isteğe bağlı ama istenmeyen ekstralar vardır. Bu nedenle kurulum sırasında dikkatli olmanız gerekmektedir.

AndY'nin arkasındaki ana fikir Android oyunlarını masaüstüne taşımaktır. Yalnızca Xbox ve PlayStation denetleyicileri için değil aynı zamanda Android telefonunuzu gamepad olarak kullanma seçeneğiniz de vardır. Emulator çalıştırılma anlamında son derece kolay bir biçimde kontrol edilmektedir.

Yine de AndY'i kontrol etmek diğer araçlardan çok daha zordur. Bazı adımlarda insanları uzaklaştırmak söz konusu olabilecektir. Bu biraz can sıkıcıdır. Çünkü AndY çok etkileyici ve onu biraz daha erişilebilir kılmak çok daha değerli olabilirdi. Ancak şimdilik durumun bu şekilde olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

3. GameLoop

GameLoop, öncelikle bir oyun platformu olarak kullanılan bir başka Android emulator durumundadır. En popüler oyunları arasında Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile yer almaktadır. Tencent daha önce COD oyunları için resmi emulator olduğunu açıklamıştır.

Elbette, Fortnite ve Grand Theft Auto V gibi diğer büyük oyunların yanı sıra bir dizi başka oyunu oynamak da mümkündür. Tüm bu oyunları emulator aracılığıyla oynama fırsatınız olacaktır. Nitekim, bu emulator özel olarak oyunlar için geliştirilmiştir.

Bu nedenle, iş ve ofis için mobil uygulamaları kullanmak istiyorsanız, o zaman bu muhtemelen sizin için uygun bir platform olmayacaktır. Ancak, masaüstünüzdeki büyük Android oyunlarına kolay erişim arıyorsanız, GameLoop iyi bir emulator görevi görür.

2. NoxPlayer

Diğer Android emulator uygulamaları gibi NoxPlayer da PC ve Mac için kullanılabilecek hızlı bir Android emulator olarak ön plana çıkar. Oyun oynamak için NoxPlayer'ı kullanmak istiyorsanız, en sevdiğiniz gamepad ile harikalar yaratabileceğinizi bilmelisiniz.

Buna ek olarak çeşitli Android hareketlerini gerçekleştirmek için tuşları veya düğmeleri eşleme seçeneğiniz olduğunu öğrenmekten memnuniyet duyacaksınız. NoxPlayer size Android'in stok sürümünü sunar. Ayrıca oyuncular düşünülerek tasarlanmıştır.

Bu açıdan dilerseniz Google Play Store'dan başka uygulamalar da yükleyebilirsiniz. NoxPlayer tamamen ücretsizdir ama pencerenin sağ tarafındaki dikey bir araç çubuğundan erişilebilen bir dizi harika ekstrayı içerir. Burada ekran görüntüsü ve video kayıt seçeneği ile birlikte Google Play dışından yazılım yükleme seçeneği bulabileceksiniz.

1. BlueStacks

BlueStacks App Player, belki de en iyi bilinen Android emulator durumundadır. Kalitesi ve güvenilirliği göz önüne alındığında bu pek şaşırtıcı değildir. BlueStacks, kullanım kolaylığı düşünülerek tasarlanmıştır. Bu yüzden onu kullanırken sanki bir Android tablet ve telefon kontrol ediyormuş hissine kapılırsınız.

BlueStacks'in ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur. Ücretsiz olanı bazı reklamları ve ara sıra sponsorlu uygulamayı içerir. Ancak bunlar oldukça sınırlıdırlar. BlueStacks öncelikle oyunlarla ilgilidir. Kullanıcı paneli esasen onları indirmek ve yüklemek için bir ön uçtur. Ancak Google Play Store'u ziyaret etmek de mümkündür.

Diğer kaynaklardan uygulama ve oyun eklemek istiyorsanız, bağımsız APK dosyalarını kullanma seçeneğiniz vardır. Donanımınızın makul derecede güçlü olduğunu varsayarsak performans iyidir. Bu da Android'i büyük ekrana getirmek için harika bir yoldur.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap