Microsoft Word'de İki Belgeyi Birleştirme Nasıl Yapılır?

Bazen iş arkadaşlarınızla veya farklı editörlerle bir Word belgesi üzerinde ortak çalışmanız gerekir. Bu durumda kopya sayısı, düzenleme ve değişiklik sayısı hızla artabilir. Bu nedenle, Word'de iki ayrı belgeyi birleştirme seçeneğine sahip olmak çok önemlidir.

Microsoft Word'de bir kopya ile düzenlenmiş bir kopyayı birleştirdiğiniz zaman aynı zamanda belirli bir yazar tarafından hangi değişikliklerin ne zaman yapıldığını etiketleme fırsatı elde edersiniz. Microsoft Word'de iki belgeyi nasıl birleştireceğinizi aşağıdaki adımlardan öğrenebilirsiniz.

İki Belgeyi Birleştirmek (Yeni Yöntem)

Çoğu kişi için Word belgelerini birleştirmenin en hızlı yöntemi elbette CTRL + C ve CTRL + V ikilisine güvenerek birleştirme yapmaktır. Bu, belgeleri birleştirmek için en iyi yöntem değildir. Çok daha kolay bir yöntem bulunmaktadır. Belgelerinizi bir nesne olarak orijinal belgenin içerisine ekleyebilirsiniz.

  • İlk olarak orijinal belgeyi açmalısınız. Bu belge üzerinde çalışma yapacağınız esas belge olacaktır. Ardından üst kısımdaki araç çubuğundan "Ekle" sekmesine tıklamanız gerekmektedir.
  • Daha sonra "Metin" bölgesinin içerisinde yer alan "Nesne" butonuna tıklamalı ve onun içerisinde "Dosyadan Metin..." seçeneğini seçmelisiniz.
  • Karşınıza "Dosya Ekle" adını taşıyan bir pencere çıkacaktır. Burada birleştirmek istediğiniz dosyaları seçmeniz gerekmektedir.

Ekleme işlemi tamamlandıktan sonra bazı detayları göz önünde bulundurmalısınız. Eğer yeni bir doküman ekliyorsanız içerikler başlangıçtan itibaren gözükecektir. Eğer mevcut bir Word belgesini mevcut bir başka belgeye ekliyorsanız içerikler mevcut içeriğin altından itibaren gözükecektir.

Diğer taraftan belgeleri bu şekilde eklerken mutlaka düzenleme işlemi yapmayı unutmamalısınız. Örneğin, DOC ile DOCX uzantılı bir belgeyi birleştirdiğiniz zaman tüm düzenleme ve yapılandırma verilerini kaybedersiniz. Buna karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.

İki Belgeyi Birleştirmek (Eski Yöntem)

Başlangıç adımları için öncelikle birincil belge olmasını istediğiniz ilk belgeyi açın. Ardından, üstteki araç çubuğunu kullanarak "Gözden Geçir" sekmesini tıklayın. Bu sekmede çeşitli seçenekler yer alacaktır ancak burada işimize yarayan seçenek "Karşılaştır" etiketli buton olacaktır.

  • "Karşılaştır" butonuna basın ve ardından ikinci seçenek olan "Birleştir..." seçeneğine tıklayın.
  • Şimdi karşınıza farklı bir ekran çıkacaktır. Karşınıza çıkan ufak ekranda birleştirmek istediğiniz belgeleri seçmeniz gerekecektir.
  • İlk olarak "orijinal kopyanın" ne olacağını seçin. Daha sonra düzenlemek istediğiniz belgeyi seçin. Aşağıdaki ekran size bu konuda yardımcı olacaktır.

Orijinal kopyadan kasıt ana belge olacak belgeyi seçmektir. Genel olarak ikinci kopya ise diğer kullanıcılardan çeşitli düzenlemeleri içeren kopya olmalıdır. Bununla birlikte, kullanıcıların belgenin hangi yönünde değişiklik yaptıklarını belirleyebilmek için "İşaretlenmemiş değişiklikleri etiketle" kutucuğunu kullandığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

Birleştirilmiş Belgeleri Yönetmek

İlgili belgeleri birleştirdikten sonra karşınıza bir pencere gelecektir. Bu pencerede karşınızda üç farklı bölüm ve aynı zamanda düzeltmeler adını taşıyan bir bölüm göreceksiniz. Düzeltmeler bölümü sol tarafta yer alacaktır ve size yapılmış tüm düzeltmeleri gösterecektir.

Orta kısımda büyük bir alanda birleştirilmiş belgeyi, sağ üst kısımda orijinal belgeyi ve sağ alt kısımda revize edilmiş olacak belgenin bir kopyasını bulacaksınız. Belge birleştirme işleminiz böylece sonlanmış olacaktır. Ancak elbette birleştirilmiş dosya üzerinde birleştirme sonrası düzenleme yapmanız gerekebilecektir.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap