Oyunculara Özel En İyi 10 Oyun Monitörü

Rekabetçi oyunlar için iyi bir monitör bulmak kolay bir iş değildir. Ama genellikle oyuncuların kullandığı monitörlere bağlı kalmak iyi bir sonuç almana yardımcı olacaktır. Rekabetçi oyunlar için en iyi monitörlerden birkaçını bir araya getirdik. Eğer profesyonel bir oyuncuysan veya profesyonel bir oyuncu olma yolunda ilerliyorsan bu monitörlerden birine yatırım yapmak iyi bir fikir olabilir.

Bir monitör seçerken neyi kullanman gerektiğine karar verememek çok yanlış bir şey değildir. Özellikle 60 FPS ile 144 FPS arasındaki farkın tadına baktıktan sonra doğrudan 144 Hz bir monitör almaya çalışmanız doğal bir durumdur. Ancak bu kadar acele etmemelisiniz. Öncelikle önerilere bir göz atmalı ve monitörler arasındaki farklılıkları öğrenmelisiniz.

1. BenQ Zowie XL2546

Zowie, rekabete dayalı oyun fareleriyle oyun sahnesine ilk çıktığından beri tamamen performans odaklı çalışmaktadırlar. Bu nedenle oyun fareleri dahil olmak üzere pek çok üründe RGB gibi ışıklı görüntüleri görmezsiniz. Bu BenQ tarafından tercih edilen performans odaklı yaklaşımın bir parçasıdır.

BenQ Zowie XL2546 bu yaklaşımın bir başka örneğidir. İlk bakışta bu monitörün standı biraz garip gelebilir ve onu üst düzey bir oyun monitörü olarak görmeyebilirsiniz. Ancak kesinlikle ve kesinlikle bu monitörün piyasadaki en iyi oyuncu monitörü olduğu konusundan emin olabilirsiniz.

BenQ Zowie XL2546 son derece etkileyici 240 Hz yenileme hızını ve 1 ms yanıt süresini destekler. Bu da onu şu anda piyasadaki en hızlı monitörlerden biri haline getirir. Çoğu Zowie ürününde olduğu gibi şirket gereksiz özelliklerden kaçınmayı doğru bulmuştur. Bunun yerine rekabetçi oyunlarda neyin yararlı olabileceğine odaklanmıştır.

Daha fazla bilgi: BenQ Zowie XL2546

2. HP OMEN X 25

OMEN, HP'nin bir markasıdır. X 25 başlangıçta bir şekilde yoktan var oldu denilebilir. Overwatch League'nin ikinci ve üçüncü sezonunda resmi sahne monitörüydü. Ancak yakın zamana kadar herkes tarafından erişilebilir bir monitör değildir. Elbette en büyük desteği Overwatch profesyonellerinden aldığı bilinen bir gerçektir.

1 ms yanıt süresi ve 240 Hz yenileme hızıyla, bugünlerde rekabetçi bir oyun monitörü için ölçütleri şimdiden karşılamaktadır. Ancak bu monitör aynı zamanda G-Snyc desteği sunmaktadır. Nispeten ince çerçevelere ve şık bir standa sahiptir. Her şeye ortam aydınlatmasıyla vurgulanan havalı bir görünüm kazandırır.

Bazı dezavantajlar, standı döndüremeyeceğiniz gerçeğinde yatmaktadır. Yüksekliği ve eğimi ayarlayabilirsiniz ama daha fazlasını yapamazsınız. Bundan rahatsız değilseniz güvenle tercih edebileceğiniz bir monitördür. Elbette tüm tasarım detaylarının düşünülmüş olduğunu akıllara getirmek gerekmektedir.

Daha fazl bilgi: HP Omen X 25

3. Alienware AW2518H

Alienware son dönemlerde oyuncuların gözünden düşmüş bir marka olarak göze çarpmaktadır. Bunun sebebi ise oldukça açıktır. Firma performanstan ziyade ürünlerinde estetiğe önem vermeye başladığından beri oyuncuların gözdesi olmaktan çıkmış durumdadır.

Alienware AW2518H ise bir istisna gibi görünmektedir. 240 Hz yenileme hızı ve 1 ms yanıt süresiyle birlike tamamen ayarlanabilir bir standa sahiptir. Ayrıca G-Sync ve ULMB'yi destekler. Ekranın arka kısmında bir dizi RGB LED şerit yer almaktadır. Buna rağmen bir bütün olarak monitörün aşırı şatafatlı görünmemesi önemlidir.

Bu monitörün aynı zamanda FreeSync desteği sunan versiyonu bulunmaktadır. Biraz daha bütçe dostu gibi görünmektedir. Eğer G-Sync ihtiyacım yok diyorsan AW2518HF modeline yönelmeyi düşünebilirsiniz. İnce çerçeveler ve nispeten ince olan tasarım ile birlikte bu monitör ihtiyaçlarınızı karşılayabilecektir.

Daha fazla bilgi: Alienware AW2518H

4. ASUS ROG Swift PG258Q

ASUS ROG Swift PG258Q sıradan bir ofis monitörüyle karıştırılacak bir tasarıma sahip olmasına rağmen iş oyun oynamaya geldiğinde üst düzey performans sunmaktadır. ROG Swift PG258Q monitörünün teknik özelliklerine bakarsak, kaputun altında çok şey olduğunu görebilmek mümkündür.

240 Hz ve 1 ms tepki süresiyle monitör zaten piyasadaki en hızlı oyun monitörlerinden birisidir. Ancak ASUS, G-Sync ve ULMB'yi dahil ederek çıtayı biraz yükseltmiş durumdadır. Bunun yanı sıra ASUS'un GamePlus teknolojisi ile birlikte gelir. Ayrıca GameVisual teknolojisi ile farklı oyun türleri için altı ön ayar sunmaktadır.

Stand ve panel son derece şık bir görünüme sahiptir. Ekranın arkasında OSD'de daha kolay gezinmenize yardımcı olacak 5 yönlü bir joystick vardır. Elbette stand kullanışlı bir kablo yönetimi ile tamamen ayarlanabilir durumdadır. Masanızın dağınıklığını önlemek için bu son derece ideal bir imkandır.

Daha fazla bilgi: ASUS ROG Swift PG258Q

5. BenQ Zowie XL2411

144 Hz veya üstü yenileme hızı söz konusu olduğunda mevcut rekabette standart bir monitördür. İnsanlar, yüksek yenileme hızına sahip bir panel almak ama aynı zamanda yüksek miktarda ödeme yapmak istemediklerinde bu monitör hemen devreye girmektedir.

XL2411'i herhangi bir standart 60 Hz ofis monitörüyle karşılaştırmanız durumunda elbette açıkça daha pahalı olacaktır. Ancak bu ürünle paranızın karşılığını fazlasıyla alacaksınız. Yüksekliği ayarlanabilir olmasının yanı sıra kendi etrafında dönebilen ve eğilebilen bir stand üzerine yerleştirilmiş 1 ms tepki süresi ve 144 Hz yenileme hızına sahip bir panele sahip olursunuz.

Oyun monitörleri söz konusu olduğunda bu gösterişli bir şey değildir. Ancak giriş seviyesi 144 Hz monitör olarak bize soruyorsanız gerçekten isteyeceğiniz çok şey yoktur. Monitörün en yeni varyasyonuna gitmeniz durumunda aynı ekran ile renk canlılığını ayarlama olağana sahip olursunuz. Bu özellikle CS: GO gibi doğal olarak bastırılmış renklere sahip oyunlarda harika bir seçenektir.

Daha fazla bilgi: BenQ Zowie XL2411

6. ASUS ROG Swift PG27UQ

Oyun oynamak için kesinlikle en ama en iyi monitörü arıyorsanız işte karşınızda duruyor. ASUS ROG Swift PG27UQ, 144 Hz IPS paneli, G-Sync ve ASUS'un GamePlus teknolojisi ve farklı oyunlar için bir dizi ön ayar gibi diğer oyun merkezli özelliklere sahip 27 inçlik bir 4K HDR canavarıdır.

ASUS, PG27UQ monitöründe ihtiyaç duyduğunuz her türlü özelliği bir araya getirmiş durumdadır. Elbette bunun bir bedeli olacaktır. Bu yazı içerisindeki en pahalı monitör budur ve ortalama bir sistemle değil yüksek düzeyli bir sistemle işe yarama potansiyeline sahiptir. Bir başka deyişle sisteminizin performans odaklı olması gerekmektedir.

Oyunların hepsini 4K 144 Hz'de çalıştırmak için çok güçlü bir bilgisayar gerekecektir. Ekranın HDR desteğinin olması nedeniyle her şey güzel görünecek ve hissedilecektir. Bu, daha iyi bir kontrast ve daha geniş bir renk yelpazesi elde edeceğiniz anlamına gelmektedir. Bu da oluşturulan sahnelerin daha gerçekçi görünmesini sağlayacaktır.

Daha fazla bilgi: ASUS ROG Swift PG27UQ

7. ViewSonic XG2760

ViewSonic XG2760 biraz daha belirli özelliklere odaklanmış bir monitördür. 1440p çözünürlüğü 165 Hz yenileme hızı ile birleştirerek daha yüksek yenileme hızlarını sevenleri memnun eder. Bununla birlikte daha yüksek kare hızı elde edemeyen pek çok kişinin en doğal tercihlerinden birisi olacaktır.

ViewSonic XG2760, 1 ms bir yanıt süresine sahiptir. Bu nedenle 165 Hz yenileme hızı ile birleştiğinde rakip oyuncular için bu listedeki diğer monitörlerden daha uygun olmasını sağlar. Monitörün sahip olduğu TN panel, en az IPS paneli kadar iyi bir görüntü sunmaktadır.

Rekabetçi oyunlar için önerdiğimiz 1080p 240 Hz ekranlar yerine biraz daha çok yönlü bir monitör tercih etmek istiyorsanız bu mükemmel bir seçim olacaktır. ViewSonic XG2760, en üst düzey oyun performansını sunmaya odaklanmıştır.

Daha fazla bilgi: ViewSonic XG2760

8. ASUS MG279Q

En üst düzey oyun monitörlerinin çoğu G-Sync panellidir. Bu teknoloji gerçekten harikadır. Ama genellikle G-Sync kullanmak istemiyorsanız veya buna ihtiyacınız yoksa veya FreeSync'e gitmek istiyorsanız genellikle bir fiyat indirimi söz konusu olacaktır. ASUS MG279Q bunun için var olan bir monitördür.

Bu 27 inç oyun monitörü, tümü bir IPS ekranda olmak üzere 1440p çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı sunar. Diğer taraftan ultra hızlı TN panellerden çok daha iyi görünecek bir ekranı vardır. Ancak rekabetçi oyunlar oynayacaksanız TN panel tarafına yönelmeniz her zaman çok daha mantıklı olacaktır.

Buna rağmen panel tipi sizi yanıltmamalıdır çünkü ASUS MG279Q her telden bir oyun monitörü olma özelliğini taşır. FreeSync lehine G-Sync'ten vazgeçersiniz. Bu da daha bütçe dostu bir tercih yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. Üstelik monitör aynı zamanda GameVisual teknolojisi ile birlikte gelmektedir.

Daha fazla bilgi: ASUS MG279Q

9. BenQ EX3501R

Bugünlerde birçok oyuncu ultra geniş bir monitör tercih etmeyi sevmektedir. Size normal ekranlardan alamayacağınız bir olaya odaklanma hissi verir. Bize sorarsanız oyun içi performanstan ödün vermeden bu ultra geniş deneyimi elde etmeniz mümkün olabilecektir. BenQ EX3501R en iyi seçeneklerden biri olacaktır.

Ekranınızdaki görüntüyü saniyede 100 defaya kadar yenileyebilen güzel bir kavisli VA paneli vardır. Bu, rekabetçi oyunlar için gerçekten yeterli değildir ama ultra rekabetçi olmadan ara sıra çok oyunculu oyunlarda uğraşan insanlar için fazlasıyla yeterli bir seçenektir.

Özel oyun ekranlarının çoğu performans için giderken 3501R yaptığınız her şeye bakmanın keyifli olduğundan emin olmak ister. 1440p çözünürlük, oyunlarınızın kendi başına harika görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda HDR desteği ile sizi memnun edebilecektir.

Daha fazla bilgi: BenQ EX3501R

10. AOC AGON AG273QCG

Bir oyun monitörü öncelikle size ekrandaki en net ve en güvenilir görüntüyü sunmaya odaklanırken, gerçekten güzel görünen bir ürüne sahip olmak hakkında da söylenecek bir çok şey vardır. AOC AGON AG273QCG sahip olduğu tipik kırmızı ve siyah renk şeması nedeniyle herkesin seveceği bir seçenek olmayabilir.

AOC AGON AG273QCG, saniyenin her fraksiyonunun önemli olduğu anlar için 1 ms tepki süresiyle birlikte gelen 165 Hz sunan bir G-Sync monitördür. 1440p çözünürlüğe sahip olduğundan bir bütün olarak bilgisayarınızı monitöre yeterli kareyi itebilmesi koşuyla en sevdiğiniz oyunları yüksek kare hızlarında oynayabilirsiniz.

Çoğu oyun monitöründe olduğu gibi bu da çeşitli oyun türleri için önceden tanımlanmış bir dizi kurulumla birlikte gelir. Böylece FPS oyunlarını oynarken daha rekabetçi bir ekran kurulumunun ve istediğinizde daha sinematik bir kurulumun keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca AOC'un kontrast ayarlama yazılımı olan Shadow Control'ü kullanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi: AOC AGON AG273QCG

Yazar Hakkında

Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz 1989 doğumluyum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Teknolojinin daha çok oyun tarafıyla ilgilenen biriyim. Özellikle hikayesi kaliteli oyunları beğeniyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap