En İyi 7 Ücretsiz Video Konferans Uygulaması

Teknolojideki ilerlemeler, güvenilir video konferansın erişilebilir ve modern iş yerlerine kolayca hizmet edebilir hale geldiğini göstermektedir. Video konferans, birçok işletmenin çalışanların evden çalışmasına izin vererek, toplantılar ve güncellemeler için konferans çözümlerini ve genel iletişimleri kullanarak çalışmaya devam etmesini sağlar.

Buna ek olarak, şirketlerin yüz yüze ticarette iş ve çevre için boşa harcanan maliyetle uğraşmak yerine yüz yüze çevrimiçi iletişim kurmaya devam etmeleri mantıklıdır. Ancak her şeyi şirketler açısından düşünmemek gerekir. Aynı zamanda genel tüketicilerin ihtiyaçları da düşünülmelidir.

1. Google Meet

İşletmelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen bu ürün, aynı anda çok sayıda kullanıcıya hizmet verebilmektedir. Ayrıca bekleme ihtiyacını azaltmak için akıllı katılım ve hızlı bir arayüz kullanır.

Google Meet aslında Google Hangouts ürününün geliştirilmiş bir sürümüdür. Özellikle harici müşterilerle çalışmayı kolaylaştırmayı hedefler. Hem web uygulaması olarak hem de mobil uygulama olarak kullanılabilir olduğu unutulmamalıdır.

Google Meet'in en büyük avantajı ise G Suite platformuna uyumlu olmasıdır. Yalnızca toplantıları planlamakla kalmayıp aynı zamanda kullanıcılar oturum açtıklarında gerektiği gibi etkinlik bilgilerini ayarlamak için diğer uygulamalardan gelen verileri kolayca kullanabilirsiniz.

2. Zoom Meetings

Zoom Meetings, masaüstü ve mobil cihazlar için bir video konferans ve mesajlaşma çözümleri sunar. Bununla birlikte iddiası kurulumunun çok hızlı olması ve çok çeşitli özellikler sunabilmesidir.

Sadece HD video ve ses sağlamakla kalmaz, aynı zamanda 1.000 katılımcıyı ve tek bir ekranda 49'a kadar destekleyebilme potansiyeli vardır. Ancak bu tür toplantıların büyük ekranlı monitörler için uygun olduğunu unutmamalısınız.

Toplantılar yerel olarak veya bulut ortamına kaydedilebilir. Ayrıca arama yapılabilecek metinler için konuşma metinleri kullanılabilir. Bununla birlikte, katılımcıların ekranlarını paylaşma ve gerektiğinde kendi notlarını sağlamak için birlikte çalışma şansları vardır.

3. Skype

Skype birçok insanın bildiği güçlü bir isimdir. Microsoft'un görüntülü sohbet aracını genellikle arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurarken kullandığınız doğrudur. Ancak Skype'ın çoklu platform uygulaması 50 kişiye kadar grup halinde görüntülü konuşmayı desteklemektedir.

Skype ayrıca uygulama yüklü olmayan kişilerle sohbet edebilmek için tarayıcıda kullanılabilir durumdadır. Bu tür kullanıcıları e-posta adreslerini kullanarak katılmaya devam edebilirsiniz.

Beklediğiniz gibi bir ekran paylaşma seçeneği vardır. Ayrıca konuştuğunuz kişiye odaklanmak için arka planları otomatik olarak bulanıklaştırma yeteneği vardır. Bununla birlikte sohbetleri kaydedebilme şansınız vardır.

4. 8x8 Video Meetings

Ücretsiz bir yazılım olmasına rağmen 8x8 Video Meetings etkileyici bir dizi özelliğe sahiptir. Çoğu kullanıcının hemen başvuracağı şey kesinlikle takvim uygulaması entegrasyonudur. 8x8'de Chrome ve Firefox için özel tarayıcı uzantıları ve Google Calendar ve Office 365 için eklentiler vardır.

Toplantılar sırasında ekranınızı kolayca paylaşabilirsiniz. Diğer katılımcılarla sohbet edebilirsiniz. Ücretli bir abonelik olmadan dahi herhangi bir toplantıyı kaydedebilir veya canlı akış oluşturabilirsiniz. Ancak bu ücretsiz yazılımın toplantı içi anket özelliği yoktur.

8x8 Video Meetings hakkında özellikle iyi olan şey, ücretsiz bir planda tüm temel özelliklerinde yararlanma şansınızın olmasıdır. Ücretli versiyonda elde edeceğiniz özellikler epey bir ekstra olarak görülebilecektir. Tek eksik ise platformun güvenliği konusunda yeteri kadar ayrıntıya yer vermemesidir.

5. Cisco WebEx Meetings

Arkasında Cisco gibi isme sahip olan WebEx Meetings için beklentilerin yüksek olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bu yazılım sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. WebEx Meetings için çeşitli planlar olsa bile ücretsiz plan pek çok şey için yeterlidir.

Bir hesap oluşturduğunuz zaman tüm toplantılarınızı yönetmek, video konferanslar planlamak ve yaptığınız kayda erişmek için kullanacak olduğunuz kişisel bir URL'ye sahip olursunuz.

Bir video toplantısı yapmak söz konusu olduğunda, masaüstü uygulamaların daha sorunsuz bir deneyim sağladığı bir gerçektir. Buna rağmen uygulamayı kullanabilir veya siteye bağlı kalabilirsiniz. Mobil uygulamaların da mevcut olduğunu belirtmek gerekir.

6. Google Hangouts

Google'ın mesajlaşma hizmetleri yelpazesi oldukça geniştir. Google Hangouts'u bile kullanarak toplantı ve sohbet yapabilirsiniz. Google Hangouts aslında Google Meet ücretsiz olmadan önce onun bir ücretsiz sürümü gibiydi.

Google Hangouts, 150 kişiye kadar sohbet etmeyi destekleyen çok basit bir araçtır. Ancak yalnızca 10 katılımcıya kadar görüntülü konuşma imkanı sunmaktadır. Seçeneklerin sınırlı olmasına aldırış etmemelisiniz. Her şey hız ve rahatlıkla ilgilidir.

7. FreeConference

FreeConference, herhangi bir yazılım yüklemesine gerek kalmadan kullanıcılar için işleri güzelleştiren bir servistir. Mobil uygulaması mevcut ancak bir web tarayıcısı yüklü olan hemen hemen cihazdan oturuma katılmak mümkündür.

Maksimum konferans katılımcı sayısı beş ile sınırlıdır. Bu yüzden bunun bireysel düzeyde bir uygulama olarak kalacağını söylemek pek yanıltıcı olmayacaktır. Konferans aramaları için aramaları kaydetme seçeneğiniz vardır.

Outlook dahil olmak üzere farklı uygulamalardan ve hizmetlerden destek alarak toplantıları yapılandırmak, yönetmek ve zamanlamak oldukça kolaydır. Bununla birlikte gelişmiş güvenlik ve video kaydı gibi özelliklerin premium pakette yer aldığını belirtmek gerekir.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap