Microsoft, 2025'te Windows 10 Desteğini Sonlandıracak

Microsoft tarafından yeni bir Windows işletim sistemi geliştirileceği iddiaları konuşulmaya devam ederken Windows 10 desteği ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

Microsoft bugüne kadar geliştirdiği pek çok farklı Windows işletim sistemi için pek çok desteği sona erdirdi. Windows 10 ile ilgili bugüne kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmamış olsa da Microsoft'un Windows 10 Home ve Pro modelleri için açmış olduğu destek sayfasında Windows 10 Home ve Pro için destek verilecek son tarihe yer verildi.

Windows 10 Home ve Pro İçin Destek 2025’te Sona Eriyor!

Resmi sitede yer alan verilere göre kullanıcılar Windows 10 Home ve Pro model versiyonları için 14 Ekim 2025 tarihi itibariyle Microsoft’tan resmi bir şekilde destek alamayacak. Microsoft’un bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmamış olması oldukça dikkat çekerken aynı zamanda farklı bir detaya da işaret ediyor.

Zira mevcut versiyonlarda 2025 yılı sonrası için planı dahilinde bulunmayan Microsoft’un yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı bu ifadelerde net bir şekilde anlaşılıyor. Şu anda dünya genelinde milyonlarca kullanıcının tercih ettiği iki popüler versiyonun 2025 yılı sonrasında mutlaka yeni bir versiyon ile desteklenmesi gerekiyor.

Windows 11 İddiaları Güçleniyor

Evleaks’te daha önce yer alan bilgilerde Microsoft tarafından Windows 10 işletim sistemi için önemli bir geliştirmenin yapıldığı ve kısa süre içerisinde bu konuda tanıtımının yapılacağı belirtilmişti. Tüm bu iddialar, yeni bir işletim sistemi için şartların oldukça uygun olduğunu gösteriyor. 

Microsoft cephesinde bu iddialar ile ilgili tüm durum 24 Haziran'da noktalanabilir. Zira şirket tarafından 24 Haziran’da Windows Sun Valley'i piyasaya sürülecek ve tüm bu sorular, iddialar da netleşecek.

 

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir 1991 doğumluyum. 7 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Son 2 yıldır blog danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Teknolojio ortak kurucularındanım. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap